Кіберволонтери ідентифікували на Донбасі російського військового-залізничника

4 Квітня 2017, 10:40

Кіберволонтери Міжнародного співтовариства InformNapalm у лавах незаконного збройного формування «Сомалі» на Донбасі ідентифікували військовослужбовця залізничних військ російської армії, йдеться у розслідуванні OSINT-розвідки, яке оприлюднили у вівторок, 4 квітня. 

Зазначається, що раніше такі підрозділи на Донбасі ще не фіксувалися. 

Як виявили українські волонтери, у банді «Сомалі» служить російський військовий залізничних військ ЗС Росії Магомед Закрієв, 1992 року народження, уродженець міста Грозний Чеченської Республіки Ічкерія.

«Тільки до середини 2014 року збитки залізниці на Донбасі оцінювалися у 300 млн гривень. З огляду на те, що у проросійських маріонеткових терористичних організацій «Д/ЛНР» немає ні засобів, ні кадрів для реабілітації важливих артерій, але на інформаційних порталах колаборантів час від часу з’являються повідомлення про відновлення залізниці, можна припустити, що в цьому процесі активно залучені російські військові залізничники», – йдеться у розслідуванні.

Нагадаємо, 30 березня в InformNapalm оприлюднили конфіденційні дані, які були знайдені у комп'ютері начальника штабу розвідувального батальйону 136-ой бригади ЗС РФ. Волонтери опублікували докази перекидання до України російських танкістів