У Києві прокуратура викрила підприємця у несплаті 12 млн грн податків

1 Квітня 2017, 17:07

У Києві місцева прокуратура викрила керівника підприємства, який прикриваючись діяльністю громадської організації із захисту прав інвалідів, ухилявся від сплати податків, повідомили у прес-службі столичної прокуратури у суботу, 1 квітня. 
 
Як зазначили у прокуратурі, під час обшуків правоохоронці вилучили речі та документи, які підтверджують протиправну діяльність та здійснення безтоварних фінансово-господарських операцій, що призвели до несплати майже 12 млн гривень податків.

Зокрема, за даними прес-служби, вилучили чорнову бухгалтерію, нотаріальні документи з ознаками підроблення, близько 10 паспортів громадян України, а також доручення та банківські картки, за допомогою яких проводилися фінансові операції.
 
Відомо, що на даний час керівникові підприємства повідомили про підозру за ч.3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, в особливо великих розмірах) КК України та вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, 8 березня Генеральна прокуратура України викликала народних депутатів на допит через можливу несплату податків. 

Як повідомлялося, 7 березня народного депутата Нестора Шуфрича допитали слідчі Генеральної прокуратури України з приводу справи про можливу несплату податків.