На Сумщині прикордонники затримали кулеметника «ДНР»

1 Квітня 2017, 13:42

У Сумській області, в суботу, 1 квітня на пункті контролю для залізничного сполучення «Конотоп» прикордонники викрили чоловіка, який може бути причетним до діяльності незаконних збройних формувань на сході України. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Зазначається, що чоловіка виявили під час перевірки поїзда сполученням «Москва-Одеса», оскільки відносно цього громадянина була попередня інформація уповноважених державних правоохоронних органів.

Прикордонники встановили, що чоловік проходив службу в незаконному збройному формуванні, так званому угрупуванні «Кальміус» та був там кулеметником.

Водночас, як повідомили у прес-службі СБУ, встановлено, що мешканець Одеси з 2014 року є кулеметником у незаконному збройному формуванні терористів.

Повідомляється, що на так званий «відпочинок» до рідного міста він вирішив виїхати через Росію.

У даний час 33-річного бойовика передали працівникам правоохоронних органів для проведення подальших перевірок. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на кордоні з Росією затримали двох чоловіків із документами «ЛНР». Обоє затриманих на «Мерседесі» поверталися із Росії.