У САП відреагували на заяву НАБУ про закриття справи щодо посадовця Укрзалізниці

29 Березня 2017, 14:09

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відреагувала на заяву НАБУ про закриття провадження щодо начальника департаменту матеріально-технічного забезпечення державного підприємства Укрзалізничпостач. Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

"Не відповідають дійсності твердження НАБУ про нібито таємне прийняття прокурорами такого рішення", – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що про винесення постанови детектива нацбюро у провадженні було повідомлено у той же день, а пізніше передано її примірник.

"Звинувачення прокурорів у «односторонньому» прийнятті рішень без попереднього їх обговорення з детективами НАБУ, можливо, красиво звучить для громадськості, але професійної юридичної критики не витримують. Закон не лише цього не вимагає – він прямо гарантує прокурору самостійність у процесуальній діяльності та захист від будь-якого втручання у його роботу", – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що відповідно до положень Конституції України, Кримінального процесуального кодексу України, Закону України «Про прокуратуру» та Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України» саме прокурор здійснює процесуальне керівництво детективами, а не навпаки.

Раніше у Національному антикорупційному бюро України заявили, що САП несподівано звузила коло підозрюваних у справі закупівлі запчастин для Укрзалізниці.