До України прибуває військова багатонаціональна група Іспанії

28 Березня 2017, 15:28

До України у вівторок, 28 березня, прибуває багатонаціональна група Іспанії згідно з Віденським документом 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки, повідомили у прес-службі Генерального штабу Збройних Сил України.

Зазначається, що група прибуває для проведення відвідування з оцінки наданої інформації 28 окремої механізованої бригади згідно з Віденським документом 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки.

За словами начальника Управління верифікації Генштабу ЗСУ Андрія Гудзя, мета заходу – оцінка інформації про воєнні сили та плани розгортання основних систем озброєння та військової техніки.

За даними Генштабу, захід відбудеться 29 березня 2017 року.

Віденський документ — міжнародна угода держав-учасниць Організації з безпеки і співробітництва в Європі, яка призначена для реалізації заходів довіри і безпеки в регіоні.

Положення Віденського документу включають щорічний обмін військовою інформацією про сили, розташовані на територіях країн-учасників, повідомлення військового характеру для зменшення ризику, включаючи консультації про незвичайну військову діяльність і небезпечні інциденти, обмін щорічними планами і дотримання них з візитами-перевірками військових сил країн-учасниць і оцінками таких візитів.

Нагадаємо, 21 березня на об’єктах ЗСУ розпочала роботу міжнародна інспекційна група. Іноземні фахівці проконтролюють дотримання Україною кількісних обмежень озброєння та військової техніки.

Як повідомлялося, 20 березня на Львівщині розпочався етап військових навчань за участю іноземних фахівців. Своїми знаннями з українськими біцями діляться військові зі США, Канади, Польщі та Литви.