У Німеччині вперше депортували людей, які народилися на території країни

22 Березня 2017, 11:20

У Німеччині влада заявила про депортацію двох чоловіків, яких заарештували за підозрою в причетності до терористичної діяльності. Про це повідомляє BBC.

Представник міністерства внутрішніх справ зазначив, що це перший випадок висилки людей, народжених в сім'ях мігрантів на території Німеччини.

Їм також заборонено зворотний в'їзд в країну.

Чоловіків заарештували на початку лютого в місті Геттінгені в центральній частині Німеччини. Батьки одного з них прибули з Нігерії, а іншого – з Алжиру. Чоловіку нігерійського походження 22 роки, а вихідцю з алжирської сім'ї – 27 років.

В Німеччині громадянство визначається не тільки за місцем народження, але і за громадянством одного або обох батьків.

Після арешту поліція повідомила, що вони становлять небезпеку, оскільки у них під час обшуків було знайдено вогнепальну і холодну зброю, патрони і прапор екстремістського угруповання "Ісламська держава" (заборонена в багатьох країнах світу, в тому числі в Росії).

При цьому влада так і не змогли встановити, чи підозрювані мали намір використовувати вогнепальну зброю під час можливого теракту, і формальних звинувачень проти них висунуто не було.

Раніше Європейський суд із прав людини задовольнив позов громадян Грузії, депортованих із Росії восени 2006 року і зобов’язав Москву виплатити 70 тисяч євро особам, чиї права були порушені під час депортації.