У Парижі акція протесту переросла у сутички з поліцією

20 Березня 2017, 10:08

У Парижі на акція протесту проти насильства з боку співробітників правоохоронних органів переросла у сутички з поліцією, яка була вимушена застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ, повідомляє Agence France-Presse.

За даними співробітників правопорядку, в акції взяли участь від 7 тисяч до 7,5 тисяч осіб. Мітингувальники скандували «Немає справедливості, немає світу!», «Поліція всюди, а справедливості нема» і «Поліцейські вбивають безкарно».

Багато учасників акції були в капюшонах, масках і сонцезахисних окулярах. 

Під час заходу відбулося кілька сутичок мітингувальників з поліцією, демонстранти кидали в правоохоронців каміння та пляшки із запалювальною сумішшю. У відповідь на це поліцейські застосували сльозогінний газ.

 

У результаті зіткнень легкі поранення отримали двоє поліцейських, зауважує газета. Всього, за її інформацією, на акції були затримані три людини.

Напередодні у французькому аеропорту Орлі застрелили чоловіка, який намагався відібрати зброю у військового. Французька влада розцінює подію як надзвичайно серйозний інцидент. Доступ за кордон безпекових служб заборонений. Орлі розташований за 13 км на південь від Парижу є другим найбільшим аеропортом французької столиці. Вбитий також скоїв інший напад – на півночі Парижа в суботу вранці поранив поліцейського, який перевіряв документи.

Це не вже подібна акція протесту, яка закінчується сутичками з поліцією. Наприкінці лютого у Парижі замість уроків молодь зібралась на акцію проти насильства з боку поліції, яка почалися після того, як у соцмережах розійшлася інформація про зґвалтування затриманого в передмісті Ольне-су-Буа 2 лютого 22-річного чорношкірого Тео поліцейською палицею, переросли у сутички з поліцією.