На Миколаївщині понад сім сотень резервістів проходять навчання

19 Березня 2017, 15:34

На Миколаївщині триває дводенний навчальний збір з територіальної оборони, до якого залучили понад сім сотень резервістів зі складу загонів оборони, повідомили у прес-службі Міністерства оборони України у неділю, 19 березня.

Зазначається, що упродовж навчання з особовим складом резервістів за допомогою інструкторів-десантників та представників патріотично налаштованих громадських організацій Миколаївщини проводяться заняття з вогневої, медичної, психологічної, інженерної, тактичної підготовки, організації зв’язку, рукопашного бою.

Також учасники збору практично відпрацюють дії на блокпосту.

Заняття організовано на понад двадцяти навчальних місцях. Кожен учасник обов’язково виконає навчальну вправу стрільби з автомата та пістолета. Також хлопці спробують свої сили у метанні бойових ножів.

Відомо, що навчання є двосторонніми — у якості імовірного противника діють підрозділи 79 окремої десантно-штурмової бригади високомобільних десантних військ.

Під час урочистого відкриття заходу десантники перевірили готовність підрозділів територіальної оборони атакою із застосуванням імітаційних засобів.

"На напад резервісти відреагували своєчасно та правильно, діяли впевнено", – повідомили у Міноборони України.

Повідомляється, що під час збору з військовозобов’язаними також ведеться активна агітаційна робота щодо подальшого проходження військової служби за контрактом.

Нагадаємо, у неділю, 19 березня, стало відомо, що на полігоні Широкий Лан, що на Миколаївщині, почалося будівництво бригадного табору, на який виділили 370 мільйонів гривень. 

Як повідомлялося, у лютому 2017 року на Чернігівщині, поблизу селища Гончарівське відбулися військові бригадні навчання, до яких залучили тисячі резервістів першої черги.

У січні 2017 року на Харківщині стартували збори резервістів. Понад 1000 осіб оперативного резерву залучили з усіх регіонів України.