У САП наполягають, що Насіров має здати свій британський паспорт

17 Березня 2017, 18:58

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі наполягають, що відсторонений від виконання обов'язків голова Державної фіскальної служби Роман Насіров має здати правоохоронцям свій паспорт громадянина Великої Британії. Про це заявив начальник відділу САП Роман Симків після завершення допиту Насірова.

"Частина паспортів були вилучені в ході обшуків за місцем його проживання: це два закордонних паспорти і дипломатичний. Що стосується іноземного паспорта Великої Британії, то на даний момент він не зданий. Ми все одно будемо наполягати на тому, що пан Насіров зобов'язаний надати цей паспорт стороні звинувачення або до відповідних компетентних органів, які мають право на зберігання цього паспорта", – сказав Симків.

Він додав, що наразі перевіряється інформація про наявність у Насірова паспорта громадянина Угорщини.

Тим часом, наявність британського паспорта у Насірова підтверджує офіційну відповідь посольства Великої Британії.

Читайте також: Насіров зробив заяву щодо наявності у нього потрійного громадянства

"Ми надали офіційно підтверджений документ, і якби ця інформація в якійсь мірі не відповідала дійсності, то посольство Великої Британії відразу б надало відповідне спростування", – сказав Симків. Він також вказав, що внесена за Насірова сума застави в 100 млн грн є найбільшою в історії України, і в даний час детективи НАБУ звернулися до Держфінмоніторингу, щоб перевірити законність отримання цих коштів.

Прокурор підкреслив, що слідчим вже зібрана достатня доказова база для передачі справи Насірова до суду, але зазначив, що цей процес залежить і від дій боку захисту в ході досудового слідства. Крім того, слідство запланувало низку необхідних дій для завершення цього процесу.

"У мене є цілковита впевненість, що ми доведемо цю справу до кінця: до справедливого рішення суду", – переконаний Симків.

Він також допустив, що Насірова можуть ще викликати на допит.

Як повідомлялося, 7 березня суд заарештував із заставою 100 млн грн відстороненого голову ДФС Романа Насірова за підозрою у зловживанні владою, яке призвело до збитків державі в сумі 2 млрд грн. 16 березня дружина Насірова внесла заставу, і він вийшов із СІЗО

Тим часом, Спеціалізована антикорупційна прокуратура доручила Національному антикорупційному бюро перевірити законність походження 100 млн гривень застави.