ВПС Ізраїлю завдали ударів по Сирії, Дамаск відкрив вогонь у відповідь

17 Березня 2017, 12:02

Після того, як літаки ВПС Ізраїлю завдали ударів по Сирії, їх обстріляли зенітними ракетами. Про це повідомляє ВВС-Україна.

Сирійська армія стверджує, що їй вдалося збити один з літаків, ізраїльські військові це спростовують.

Представники ізраїльської армії повідомили, що її бойові літаки в ніч на п'ятницю влучили у кілька цілей в Сирії і вже перебували у повітряному просторі Ізраїлю, коли по них випустили кілька ракет.

Одну з ракет перехопили ізраїльські ППО. Решта – не влучили в ціль, жоден літак не постраждав, йдеться в заяві армії оборони Ізраїлю.

У свою чергу, сирійська армія заявила, що ракети сирійських ППО влучили у два літаки. Один з них, як стверджують у Дамаску, впав. Всього літаків було чотири, заявляють сирійські військові.

В ізраїльських поселеннях на Західному березі Йордану під час ракетних ударів звучали сирени. Невідомо точно, куди впали інші ракети. Представник армії Ізраїлю сказав тільки, що безпеці ізраїльських громадян нічого не загрожувало.

Це рідкісний випадок, коли ізраїльські військові підтверджують, що їхня військова авіація провела операцію в Сирії.

Нагадаємо, в лютому влада Ізраїлю заявила, що в напрямку курортного міста Ейлат із Синайського півострова, що знаходиться на території Єгипту, була випущена серія ракет. За запуск ракети взяла на себе відповідальність "Ісламська держава".

Позначки: