За Насірова внесли заставу, він може вийти на волю з дня на день – ЗМІ (Оновлено)

16 Березня 2017, 19:31

За голову Державної фіскальної служби Романа Насірова внесли заставу у 100 мільйонів гривень, повідомили ЗМІ у четвер, 16 березня.

Як пишуть засоби масої інформації, заставу нібито внесла дружина Насірова Катерина Глімбовська.

Зазначається, що після перевірки даних про сплату застави працівниками СІЗО Насіров зможе покинути ізолятор. Це може відбутися вже сьогодні-завтра.

Повідомляється, що Катерина Глімбовська – донька власника будівельної корпорації «Альтіс» Олександра Глімбовського, чиї компанії за останні шість років виграли державні тендери на 3,39 млрд грн.

Як повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, у четвер, 16 березня, дружина Романа Насірова внесла грошову заставу визначену ухвалою слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 7 березня 2017 року в розмірі 100 млн. грн на спеціальний рахунок Солом'янського районного суду.

За даними САП, Насіров має носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, 2 березня детективи НАБУ у Феофанії затримали голову ДФС Романа Насірова й оголосили йому підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), що спричинило шкоду державі на суму близько 2 млрд гривень.

Після затримання адвокати заявили, що у Насірова гіпертонічний криз та передінфарктний стан. Однак підозрюваний сам відмовився від обстеження у лікарні швидкої допомоги.

Солом'янський районний суд обрав запобіжний захід для Насірова у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою застави 100 млн гривень.

Як повідомлялося, в Апеляційному суді у Києві 13 березня, відбувся розгляд апеляційної скарги, поданої на ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду про обрання запобіжного заходу Насірову у вигляді тримання під вартою. Суд залишив без змін рішення Солом'янського райсуду.