Поліція відкрила провадження через хуліганство під Альфа-банком та офісом Ахметова в Києві

15 Березня 2017, 15:18

Проти учасників масової акції в центрі Києва 14 березня, які пошкодили офіси СКМ Ріната Ахметова та Альфа-банку, поліція відкрила кримінальне провадження. Про це повідомляється на сайті ГУ НП у Києві.

"Під час масової акції група осіб пошкодила будівлю офісного приміщення на вулиці Десятинній і банківську установу на Хрещатику. При забезпеченні правопорядку один зі співробітників поліції отримав травму руки", – йдеться в повідомленні.

За інформацією поліції, спочатку близько 300 активістів підійшли до будівлі офісного приміщення на вул.Десятинна, у фасад офісу учасники акції кидали каміння, а потім підпалили кілька димових шашок і застосували піротехнічні засоби.

"Після цього колона вирушила до вулиці Михайлівської, де учасники акції пошкодили скло службового автобуса правоохоронців. На завершення члени громадської організації камінням розбили скло і пошкодили вивіски в банківській установі, знаходиться на центральній вулиці столиці", – повідомили в поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Встановлюються особи, причетні до події, і визначається сума заподіяного збитку.

Як повідомлялося, ввечері 14 березня в Києві на Майдані Незалежності розпочалася акція на підтримку блокади Донбасу. Звідти активісти на чолі з командиром Добровольчого батальйону "ОУН" Миколою Коханівським прийшли до офісу компанії СКМ олігарха Ріната Ахметова. Вони закидали будівлю камінням і петардами, а потім вирушили до Альфа-банку. Активісти жбурляли каміння та бруківку через голови правоохоронців та намагалися прорвати кордон, розбили вікна та розсувні двері, зламали вивіску. Поліції довелося застосувати сльозогінний газ.