ООН: Від конфлікту на Донбасі постраждали понад 33 тисячі людей

15 Березня 2017, 12:45

З початку конфлікту на Донбасі ООН зафіксувала понад 33 тис. постраждалих серед Збройних сил України, цивільного населення та озброєних груп. Про це під час брифінгу заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер.

"Загалом (з початку конфлікту – ред.) ми задокументували 33 тис. 146 людських жертв серед цивільного населення, ЗСУ та озброєних груп", – зазначила Фрейзер.

Вона зазначила, що кількість жертв конфлікту продовжує рости, станом на сьогодні близько третини всіх травм, отриманих людьми на сході України, – це поранення в результаті обстрілу.

Крім того, в зоні конфлікту тривають незаконні затримання та викрадення людей.

"Людей продовжують затримувати по обидва боки лінії зіткнення. У нас є доступ до в'язниць і СІЗО на підконтрольних Києву територіях, і нам лише належить отримати доступ до в'язниць на непідконтрольних територіях. Самопроголошені "ЛНР/ДНР" продовжують позбавляти волі невстановлену ​​кількість людей. Є стурбованість, що ці люди можуть зазнавати жорстокого поводження, тортур, сексуального насильства", – зазначила Фрейзер.

Нагадаємо. на початку березня, в ООН повідомили, що з початку 2017 року на Донбасі у зоні проведенні антитерористичної операції постраждали 111 мирних мешканців, серед них 20 загинули.