Порошенко розповів, кому Україна виставить рахунки за економічні втрати від блокади

15 Березня 2017, 11:58

Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони України заявив про суттєві економічні втрати на Донбасі, у яких звинуватив не лише самопроголошені республіки, а й партії «Самопоміч» та «Батьківщина», повідомили у прес-службі президента у середу, 15 березня.  

«Те, що дії наших блокадників влетять Україні в копієчку, це очевидно. В яку саме, покаже калькуляція. І ці рахунки ми виставимо не лише самопроголошеним республіканцям, але й «Самопомочі», «Батьківщині» та іншим зачинщикам та промоутерам блокади», – сказав Порошенко.

Президент сподівається, що вже у четвер, 16 березня, Кабінет Міністрів проаналізує економічний аспект ситуації та визначить, наскільки уповільниться економічне зростання, які будуть втрати для бюджету, які ризики для валютного курсу та яка ситуація з енергетикою.

За його словами, лише рання весна врятувала українців від віялових відключень електроенергії. Тому треба забезпечити перевірку сертифікатів походження товарів, відповідність їх нормам СОТ при імпорті товарів.

Нагадаємо, на засіданні РНБО 15 березня Порошенко запропонував Раді національної безпеки і оборони України тимчасово повністю припинити транспортне сполучення з окупованими територіями. 

Також на засіданні РНБО мають розглянути питання щодо введення санкцій відносно ПАТ «Сбербанк» (Київ), «дочки» Сбєрбанку Росії.