Суд відмовив Сбєрбанку в стягненні 1,5 млрд грн із Укрзалізниці

14 Березня 2017, 12:41

Господарський суд Києва відмовив ПАТ "Сбербанк" у стягненні з ПАТ "Укрзалізниця" заборгованості майже 1,5 млрд грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

"Зазначена фінустанова, яка є 100% дочірнім банком російського ПАТ "Сбербанк", звернулася до Господарського суду міста Києва з позовом про стягнення вказаних коштів з ПАТ "Укрзалізниця" у якості заборгованості за кредитним договором, укладеним між банком та Державним підприємством "Донецька залізниця" ще у 2011 році. Однак, у зв’язку з перебуванням ДП "Донецька залізниця" у стані припинення, банк вирішив безпідставно стягнути заборгованість з ПАТ "Укрзалізниця"", – повідомили в прокуратурі.

За результатом судового розгляду Господарський суд міста Києва погодився з доводами столичної прокуратури та відмовив банку у задоволенні позовних вимог. 

Нагадаємо, раніше «Ощадбанк» відстояв у суді право на використання торгової марки «Сбербанк».  Ощадбанк заявляв, що на території України він є єдиним законним власником виключних майнових прав на наступні торговельні марки: «Ощадбанк», «Сбербанк», «Oschadbank».