Молдова наполягла на виведенні російських військ з Придністров’я

14 Березня 2017, 11:05

Кишинів вимагає виведення російських військ з території Молдови, оскільки це допоможе створити сприятливішу атмосферу для пошуку всеосяжного і стійкого вирішення придністровського конфлікту. Про це заявив заступник міністра закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Ліліан Дарій  у вівторок, 14 березня, передає прес-служба  Міністерства закордонних справ Молдови.

У ході консультацій Дарій та заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін обговорили відносини між двома державами, зокрема, просування політичного діалогу, розвиток співробітництва в торговельно-економічній та культурно-гуманітарній сфері, а також вдосконалення двосторонньої правової бази.

"Співрозмовники підтвердили зацікавленість у розвитку діалогу на різних рівнях для подолання проблем, що існують у відносинах Молдови з Росією, і в активізації взаємовигідного співробітництва", – йдеться в повідомленні.

Дарій і Карасін висловилися за "усунення гідних жалю інцидентів, які відбуваються на контрольно-пропускних пунктах при переході кордону офіційними особами".

Послу РФ в Молдові минулого тижня була вручена нота з приводу інцидентів на кордоні щодо молдавських чиновників.

Говорячи про переговорний процес щодо придністровського врегулювання, дипломати наголосили на необхідності якнайшвидшого вирішення проблем, з якими стикаються жителі правого і лівого берегів Дністра.

Раніше уряд Молдови тимчасово обмежив чиновникам поїздки в Росію.

Нагадаємо, Росія почала поповнювати свою армію у Придністров’ї місцевими, які мають громадянство РФ. До цього Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови викликало посла РФ Фаріта Мухаметшина через інформацію про те, що в зоні безпеки на Дністрі, нібито, ведеться набір жителів Молдови в російську армію.