У Києві мітингували прихильники блокади Донбасу

13 Березня 2017, 23:45

У Києві на Майдані Незалежності ввечері 13 березня мітингували прихильники блокади торгівлі з ОРДіЛО.

У центрі міста зібралося кілька сотень людей. Вони висловили обурення діями силовиків щодо учасників блокади на Донбасі. Вимагали від влади звільнити затриманих і припинити торгівлю з окупованими територіями. Перед присутніми виступали активісти, громадські діячі та лідери деяких політичних сил.

Один із виступаючих закликав присутніх прийти на Майдан у вівторок ввечері, якщо влада ніяк не відреагує на вимоги мітингувальників. При цьому частина мітингувальників після завершення мітингу на Майдані вирушила по Алеї Героїв Небесної Сотні та вулиці Інститутської в напрямку урядового кварталу. На перетині Інститутської та Банкової мітингувальники повернули в напрямку адміністрації президента України. Після нетривалого мітингу біля кордону Нацгвардії учасники акції почали розходитися.

Дивіться також: У мережі виклали відео затримання учасників блокади Донбасу

Тим часом, на сторінці «Штабу блокади торгівлі з окупантами» повідомили, що завтра, 14 березня, о 19:00 прихильники блокади зберуться на Майдані Незалежності.

Нагадаємо, раніше в СБУ прокоментували інформацію про можливий штурм редуту блокувальників, заявивши, що проводять контрдиверсійні заходи в районі проведення антитерористичної операції.

Тим часом, народний депутат Ігор Луценко з посиланням на дані волонтерів заявив, що правоохоронці розгромили редут біля Кривого Торця, затримавши близько 30 осіб.

Згодом у СБУ підтвердили інформацію, заявивши про затримання 43 людей зі зброєю. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що затриманих наразі допитують.