Аваков прокоментував затримання 43 учасників блокади на Донеччині

13 Березня 2017, 22:52

Затриманих у понеділок, 13 березня, в зоні АТО в рамках контрдиверсійних заходів зараз допитують у райвідділах поліції. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Ви знаєте, що третій день іде досить серйозна операція в зоні АТО, різко збільшений режим, є відповідне рішення штабу АТО, це контрдиверсійна операція, адже у нас була інформація, що там серйозні проблеми з ДРГ", – сказав він в ефірі телеканалу ZIK.

За словами Авакова, ця операція безпосередньо не пов'язана з блокадою, а натомість пов'язана зі специфікою активності на фронті. Міністр пояснив, що Сили спецоперацій "відпрацьовували район в зоні АТО, де перебували блокадники", стався інцидент, в результаті якого було затримано 43 людини.

Аваков розповів, що на питання представників спецструктури, чи є зброя, ці люди відповіли ствердно, однак відмовилися її пред'явити і здати.

"Більш того, офіцер СБУ повідомив, що поводилися агресивно, відмовлялися виконувати вказівки Сил спецоперацій, після чого прибула поліція і протягом якогось часу ці люди були затримані", – додав міністр.

"Наскільки я розумію, зараз ці люди перебувають у трьох сусідніх райвідділах поліції, з ними працюють слідчі СБУ і поліції, щоб зрозуміти", – сказав Аваков.

Нагадаємо, раніше в СБУ прокоментували інформацію про можливий штурм редуту блокувальників, заявивши, що проводять контрдиверсійні заходи в районі проведення антитерористичної операції.

Тим часом, народний депутат Ігор Луценко з посиланням на дані волонтерів заявив, що правоохоронці розгромили редут біля Кривого Торця, затримавши близько 30 осіб.

Згодом у СБУ підтвердили інформацію, заявивши про затримання 43 людей зі зброєю.