Зубко заявив, що шахта “Степова” на Львівщині не мала дозволів на проведення робіт

13 Березня 2017, 15:59

Шахта "Степова", що на Львівщині, де внаслідок вибуху загинуло восьмеро шахтарів, не мала дозволів на проведення робіт. Про це повідомив у понеділок, 13 березня віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко після другого засідання Урядової комісії з розслідування причин трагедії на шахті об'єднання "Львіввугілля". 

За словами посадовця, державна комісія з розслідування причин виявила низку порушень у роботі підприємства. 

Зубко також наголосив, що відповідальні за ці порушення понесуть відповідальність.

"Зараз ми з'ясовуємо, як на шахті опинилося небезпечне обладнання, яким чином замість 450 кубометрів повітря, які повинні були бути в шахті, там було лише 120 кубометрів повітря. Ми з'ясовуємо, чому не спрацювала система оповіщення про небезпечну концентрацію метану", – сказав Зубко.

Віце-прем'єр-міністр також повідомив, що комісія з'ясовує, чому не було дозволів, які видавались приписи, як вони виконувалися.

За його словами, комісія отримала інформацію, що кілька шахт об'єднання "Львіввугілля" також не мають дозволів на проведення робіт.

Зубко висловив припущення, що протягом одного місяця комісія зробить висновок не лише про причини трагедії, а й про те, що потрібно зробити на інших українських шахтах.

Нагадаємо, 2 березня у с. Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" в результаті вибуху сталося обвалення гірської породи. На шахті працювало 172 гірників, восьмеро загинули. За попередніми даними, причиною вибуху став спалах повітряно-метанової суміші

За попередньою версією вибух на шахті міг статися через кабель, який не відповідав правилам експлуатації та правилам безпеки роботи в шахті.