За “націоналізацією” підприємств на Донбасі може стояти олігарх-втікач Курченко – глава СБУ

10 Березня 2017, 14:25

Голова Служби безпеки України Василь Грицак припустив, що за так званою "націоналізацією" українських підприємств на Донбасі може стояти бізнесмен Сергій Курченко, який втік до Росії і перебуває з 2014 року в міжнародному розшуку. Про це повідомляють ЗМІ у п'ятницю, 10 березня.   

"За нашими даними всередині так званих "Л/ДНР" є чимало конфліктів, пов'язаних з проведенням так званої "націоналізації", – сказав Гриценко.

За словами голови спецслужби, підприємства відбирають в інтересах тих, хто зараз перебуває в Росії.

Як підкреслив Грицак, точних даних про причетність інших високопоставлених чиновників України, які втекли до Росії, стосовно процесу "націоналізації" поки ще ніхто не почув.

Нагадаємо, 1 березня СБУ перехопила розмову ватажка "ДНР" Олександра Захарченка про те, що "націоналізовані" підприємства передадуть Курченку. 

Як повідомлялося, Сергій Курченко перебуває в міжнародному розшуку з березня 2014 року. Він фігурує в кримінальному провадженні як керівник злочинної організації, яка протягом 2010-2014 роках вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі скрапленим газом.