ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракт у Кабулі – ЗМІ

8 Березня 2017, 14:46

За теракт поблизу військового госпіталю в афганській столиці Кабул взяла відповідальність терористична група "Ісламська держава", повідомили ЗМІ у середу, 8 березня.

Зазначається, що атака почалася близько 9 години ранку, коли терорист-смертник підірвав себе поблизу входу до госпіталю, а троє нападників, застосувавши автоматичну зброю і ручні гранати, увійшли до будівлі і зайняли верхні поверхи лікарні.

Як пишуть ЗМІ, сили безпеки перекрили район навколо шпиталю, поруч із жвавою транспортною розв'язкою, бійці спецназу спустилися на дах будинку з гелікоптерів.

Прес-секретар Міністерства оборони Афганістану повідомив, що один із нападників був убитий, а ще двоє ведуть стрільбу по силовиках. Під час перестрілки загинув один афганський військовий, ще троє були поранені.

Повідомляється, що в угрупованні "Талібан" заперечили причетність до вибуху.

Водночас, наближене до бойовиків інформаційне агентство заявило, що члени ІДІЛ здійснили напад на госпіталь.

Як наголошують ЗМІ, напад на лікарню, яка розташовується через дорогу від посольства Сполучених Штатів Америки, є попередненням, що в цьому році кількість терактів у Кабулі, ймовірно, збільшиться.

Нагадаємо, минулого року бойовики ІДІЛ здійснили кілька гучних нападів на цивільні об'єкти у Кабулі, зокрема в шиїтській мечеті та під час акції протесту шиїтів в центрі Кабула