Детективи НАБУ особисто відвезли в Молдову документи для екстрадиції судді Чауса

7 Березня 2017, 16:43

Працівники НАБУ особисто відвезли до Молдови документи на екстрадицію судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса. Про це виданню "Українська правда" повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

"У понеділок детективи НАБУ особисто відвезли документи на екстрадиційний арешт у Кишинів, в прокуратуру Молдови", –  повідомили у САП.

У той же час інші співрозмовники УП у правоохоронних органах зазначили, що ситуація може бути непростою, оскільки є запит на екстрадицію, в Молдові на суддю заведено кримінальну справу, і не виключено, що є прохання про політичний притулок від Чауса.

Нагадаємо, 1 березня суддя Микола Чаус був затриманий в Молдові. За словами Віорела Мораря, він сам здався правоохоронцям в Кишиневі, зізнавшись, що незаконно перетнув кордон. 2 березня суд у Кишиневі заарештував Чауса на 15 діб.

Як відомо, 9 серпня 2016 року НАБУ та СПА викрили суддю Дніпровського районного суду міста Києва Миколу Чауса, який отримав $150 тисяч хабара. Він розділив гроші на дві частини: $80 тис приховав у дволітровій банці в районі озера Малинівка і Садового товариства «Приозерне», решту $70 тис залишив в автомобілі.

11 серпня 2016 року судді Чаусу повідомили про підозру. Одразу заарештувати суддю не вдалося через суддівський імунітет. 6 вересня Верховна рада проголосувала за арешт Чауса. Однак того ж дня стало відомо, що Чаус втік. Згідно з обліками Інтерполу, з 11.11.2016 громадянин Чаус перебував у міжнародному розшуку з метою арешту та подальшої екстрадиції в Україну. Суд заочно заарештував  Чауса 18 січня.