САП в апеляції вимагатиме призначити Насірову 2 млрд грн застави

7 Березня 2017, 11:22

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить рішення Солом'янського суду Києва про запобіжний захід відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову в частині суми грошової застави. Про це повідомив керівник САП Назар Холодницький, передає прес-служба прокуратури.

Прокурори вимагатимуть в суду визначити початковий розмір застави – 2 млрд грн.

“Наша команда прокурорів гарно відпрацювала цей етап обрання запобіжного заходу і ми задоволені тим, що суд належно оцінив наші докази щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Романа Насірова. Водночас зараз ми готуємо апеляційну скаргу на це рішення Солом'янського районного суду міста Києва, оскільки в частині альтернативного запобіжного заходу — грошової застави — ми будемо притримуватися наших початкових вимог в 2 млрд. грн. для того, щоби розмір застави забезпечив виконання Романом Насіровим своїх процесуальних обов’язків", – цитує САП Холодницького.

Також у повідомленні зазначається, що ву рамках цього кримінального провадження відбуваються слідчі дії, спрямовані на якнайшвидше завершення досудового розслідування в строки, визначені Кримінально-процесуальним кодексом.

Нагадаємо, суд заарештував відстороненого голову Державної фіскальної служби Романа Насірова на 60 днів, до 30 квітня, з правом внесення застави 100 млн грн. Прокурори просили призначити заставу в розмірі 2 млрд гривень. Суд обирав запобіжний захід Насірову з суботи, 4 березня. Адвокати пообіцяли оскаржити запобіжний захід.

2 березня детективи НАБУ затримали голову ДФС Романа Насірова й оголосили йому підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), що спричинило шкоду державі на суму близько 2 млрд грн.