Міжнародний суд ООН завтра розпочне слухання за позовом України до Росії

5 Березня 2017, 19:17

Міжнародний суд ООН в Гаазі у понеділок розпочне публічні слухання за позовом України до Росії. Слухання пройдуть з 6 по 9 березня і розпочнуться із заслуховування української сторони.

У вівторок слово буде надано російській стороні, середа відведена для України, а четвер – для Росії.

Слухання пройдуть у відкритому режимі в Палаці миру, який був спеціально побудований для арбітражного суду на пожертвування американського магната Ендрю Карнегі і був відкритий 28 серпня 1913 року.

Міжнародний суд, який є головним судовим органом Організації Об'єднаних Націй, проведе публічні слухання у справі про застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації у скарзі України проти Росії і буде розглядати прохання Києва запровадити тимчасові заходи. 

Нагадаємо, 16 січня Україна подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Росії у зв'язку з порушенням РФ Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Згодом міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна збирається доповнювати свій позов у Міжнародний суд ООН новими фактами про порушення Росією прав людини.