У партії кандидата в президенти Франції Фійона знайшли йому заміну

3 Березня 2017, 18:09

Колишній прем'єр-міністр Франції, мер міста Бордо Ален Жюппе готовий замінити Франсуа Фійона в разі його виходу з боротьби за пост президента Франції і стати кандидатом від консервативної партії "Республіканці". Про це в п'ятницю, 3 березня, повідомляє агентство AFP з посиланням на джерела з оточення Жюппе.

Згідно з цією інформацією, Жюппе згоден стати кандидатом "республіканців" за двох умов: якщо Фійон зніме свою кандидатуру за своїм бажанням і якщо консерватори одностайно підтримають його висунення.

Рейтинг Фійона різко впав після того, як французька газета Le Canard Enchaine в кінці січня повідомила, що він, будучи депутатом парламенту, фіктивно влаштував дружину на посаду своєї асистентки.

У результаті Пенелопа Фійон як співробітниця апарату парламенту за 15 років отримала близько 800 тисяч євро, нібито не виконуючи при цьому ніякої роботи. Офіційний представник кандидата в президенти повідомив у відповідь на публікацію, що той діяв відповідно до закону, і назвав схеми працевлаштування депутатами подружжя звичайною практикою.

Нагадаємо, 25 лютого фінансова прокуратура Франції почала попереднє слідство у зв'язку з звинуваченнями дружини кандидата в президенти Франсуа Фійона в незаконному збагаченні.