У мережі оприлюднили відео, на якому Насірову зачитують підозру

3 Березня 2017, 12:05

У п'ятницю, 3 березня, у мережі опублікували відео на якому видно, як голові Державної фіскальної служби Роману Насірову зачитують підозру. Відео опублікував Денис Фетісов у Facebook.

На відео можна побачити, як правоохоронці намагаються зачитати підозру, але лікарі спочатку намагають перешкодити їм це зробити, а згодом пускають правоохоронців до палати Насірова.

Нагадаємо, у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що Насіров поки що не вважається затриманим.

Напередодні Національне антикорупційне бюро заявляло, що Насірова вже затримали, проте весь цей час він перебував у лікарні.

Як повідомлялося. увечері 2 березня Національне антикорупційне бюро України провело обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі Державної фіскальної служби. Обшуки поводили в рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями голови ДФС Романа Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти колишнього народного депутата Олександра Онищенка. Сам голова ДФС Роман Насіров ліг у відомчу лікарню «Феофанія». Тут прокурори оголосили йому підозру. Водночас, адвокат повідомив, що детективи оголошували підозру непритомному Насірову, і він буде скаржитися на незаконне затримання. За словами лікарів, у Насірова діагностували інфаркт міокарда.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що Насіров підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), що спричинило шкоду державі на суму близько 2 млрд грн. Прокурори клопотатимуть про арешт Насірова та відсторонення його від посади.