Молдовський суд заарештував суддю Чауса

2 Березня 2017, 17:45

У четвер, 2 березня, в Кишиневі суд заарештував українського суддю Миколу Чауса на 15 діб. Про це "Цензор.НЕТ" повідомив Глава антикорупційної прокуратури Республіки Молдова Віорел Морарь.

"Рішення прийняте щойно. Почалося засідання о 15:30. Він арештований в рамках справи про незаконний перетин кордону. Коли буде розгляд по суті справи – ще невідомо. Ми поки ведемо розслідування", – повідомив прокурор.

Морарь додав, що Чаус перебуватиме в ізоляторі слідчого утримання, в Кишиневі.

Нагадаємо, 1 березня суддя Микола Чаус був затриманий в Молдові. За словами Віорела Мораря, він сам здався правоохоронцям в Кишиневі, зізнавшись, що незаконно перетнув кордон.

Як відомо, 9 серпня 2016 року НАБУ та СПА викрили суддю Дніпровського районного суду міста Києва Миколу Чауса, який отримав $150 тисяч хабара. Він розділив гроші на дві частини: $80 тис приховав у дволітровій банці в районі озера Малинівка і Садового товариства «Приозерне», решту $70 тис залишив в автомобілі.

11 серпня 2016 року судді Чаусу повідомили про підозру. Одразу заарештувати суддю не вдалося через суддівський імунітет. 6 вересня Верховна рада проголосувала за арешт Чауса. Однак того ж дня стало відомо, що Чаус втік. Згідно з обліками Інтерполу, з 11.11.2016 громадянин Чаус перебував у міжнародному розшуку з метою арешту та подальшої екстрадиції в Україну. Суд заочно заарештував  Чауса 18 січня.