Порошенко затвердив делегацію для слухань у Міжнародному суді ООН за позовом України проти РФ

24 Лютого 2017, 17:06

Президент Петро Порошенко підписав Указ про створення делегації України для участі у слуханнях Міжнародного Суду ООН щодо порушення Російською Федерацією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Про це повідомили в прес-службі глави держави.

Згідно з повідомленням, слухання відбудуться з 6 по 9 березня у Гаазі.

Також повідомляється, що українську делегацію очолила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль. Також до складу увійшли – директор Департаменту Європейського Союзу МЗС Всеволод Ченцов, заступник Генерального прокурора Євгеній Єнін, керівник Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента Ігор Жовква, керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Богдан Крикливенко та начальник Апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук.

Нагадаємо, 16 січня Україна подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Росії у зв'язку з порушенням РФ Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Згодом міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна збирається доповнювати свій позов у Міжнародний суд ООН новими фактами про порушення Росією прав людини.