НАЗК вирішило перевірити декларації Порошенка та членів уряду

22 Лютого 2017, 15:06

У середу, 22 лютого, Національне агентство з протидії корупції (НАЗК) прийняло рішення про початок повної перевірки декларацій про майно і доходи президента, прем'єр-міністра і членів Кабінету міністрів України за 2015 рік. Про це повідомив заступник голови НАЗК Руслан Радецький у Facebook.

"Мною було підготовлено проект Рішення про початок проведення повної перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 рік, поданих Президентом України, Прем’єр-міністром України та членами Кабінету Міністрів України, та ініційовано проведення позачергового засідання НАЗК",- написав Радецький.

Зазначається, що така пропозиція була підтримана на засіданні головою НАЗК.

Радецький додав, що початком здійснення повної перевірки декларації є день, наступний за днем прийняття Рішення НАЗК про проведення такої перевірки, про що повідомляється суб’єкта декларування та триває 60 календарних днів.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції України оприлюднило інфографіку щодо поданих е-декларацій. Зазначається, що станом на кінець дня 16 лютого 2017 року подали всього 203 875  електронних документів.

Як повідомлялося, у НАЗК 10 лютого затвердили порядок перевірки е-декларацій. 13 лютого Міністерство юстиції України зареєструвало порядок проведення перевірки електронних декларацій.

Раніше, Мін'юст відмовив НАЗК у реєстрації порядку перевірки е-декларацій. За словами заступника міністра юстиції з питань європейської інтеграції, основні зауваження полягають зокрема у відсутності термінів початку та тривалості перевірок.

Також у НАЗК спрогнозували збільшення кількості е-декларацій у 2017 році.