На Вінничині поліцейських запідозрили в застосуванні тортур

20 Лютого 2017, 16:35

У Вінницькій області викрито трьох поліцейських одного з районних відділів поліції, які перевищуючи свої службові повноваження катували людину та незаконно позбавили її волі. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінниччини у понеділок, 20 лютого.

Зазначається, що поліцейським повідомлено про підозру у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень. Крім того, готуються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та про відсторонення їх від посад.

"Наразі у кримінальному провадженні проводяться слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального провадження, у тому числі проведено судово-медичні експертизи, санкціоновані обшуки, отримано тимчасові доступи до документів та речей, допитуються свідки", – додали у відомстві.

Повідомляється, що за вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді  позбавленням волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомлялося, в Одесі посадили під домашній арешт двох поліцейських, яких підозрюють у тортурах.  Правоохоронці незаконно затримали трьох цивільних осіб та позбавили волі, супроводжуючи це заподіянням сильного фізичного болю та морального страждання шляхом нанесення побоїв, мучення та інших насильницьких дій з метою примусити їх вчинити дії, що суперечать їх волі.

Нагадаємо, у прокуратурі розповіли подробиці пограбування підприємця бандою екс-правоохоронців у Харкові. Затримання зловмисників здійснено "на гарячому" – відразу після розбійного нападу.