У РНБО відреагували на визнання Росією “паспортів” “ДНР” та “ЛНР”

18 Лютого 2017, 18:15

Підписавши указ про визнання паспортів і інших документів так званих "ЛНР"/"ДНР", президент Росії Владімір Путін юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання і вийшов з Мінського процесу. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"За його словами, Мінський процес передбачає деокупації сходу України і його повернення в правове поле країни", – повідомила прес-служба РНБО.

"Підписавши цей указ, Путін юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання, які, як фіговий лист, прикривали окупацію Росією частини Донбасу", – сказав Турчинов.

"Такий крок Кремля повністю перекреслює Мінський процес і дорівнює заяві Росії щодо виходу з нього", – переконаний секретар РНБО.

Нагадаємо, 18 лютого Російська Федерація визнала дійсними документи, що засвідчують особу, видані так званою владою "ДНР" і "ЛНР". Указ про визнання документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України підписав російський президент Владімір Путін.