СБУ перекрила поставки неякісних залізничних запчастин з РФ

17 Лютого 2017, 08:51

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили в Кіровоградській області постачання неякісних російських запчастин для ремонту залізничних вагонів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як повідомляють у відомстві, посадові особи держпідприємства, яке займається ремонтом та постачанням запчастин, організували закупівлю неякісних російських запчастин, у яких закінчився термін експлуатації.

Неякісний товар зловмисники продавали за завищеними цінами українським власникам залізничних вагонів, а держпідприємство виконувало для них ремонтні роботи. За висновком експертів, експлуатація рухомого складу з неякісними запчастинами могла призвести до позаштатних ситуацій на залізниці.

Під час обшуків правоохоронці знайшли більше чотирьохсот колісних пар сумнівного походження вартістю понад сім мільйонів гривень та вилучили документацію, яка доводить здійснення угод при закупівлі запчастин.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст 191 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України спільно з прокуратурою повідомили, що викрили факт постачання неліквідних запасних частин до рухомого складу залізничного транспорту ПАТ «Укрзалізниця» на 20 млн грн.