На Донеччині затримали розвідника з батальйону “Восток” на прізвисько “Савик”

16 Лютого 2017, 20:25

У Донецькій області правоохоронці затримали 20-річного жителя Костянтинівки з позивним "Савик", який входив до складу розвідувальної групи батальйону «ДНР» «Восход». Як повідомляє прес-служба Волноваського відділу поліції Донецької області, зловмисник воював у Широкиному проти української армії.

Читайте також: У ГПУ розповіли подробиці про затриманого в Авдіївці коригувальника вогню бойовиків

Згідно з повідомленням, у кінці 2014 року 20-річний мешканець Костянтинівки поїхав до РФ на заробітки, але дізнавшись про відбір до військових угрупувань «ДНР», подався туди. У лютому 2015 року його та ще сотню добровольців розвезли по різних місцях дислокації — у Донецьк, Старобешеве та Широкине.

«Новобранець пройшов учбову підготовку та був зарахований до розвідувальної групи батальйону «Восток». Отримавши позивний «Савик» та необхідне екіпірування, приступив до несення служби. Бойовик здійснював контрольно-пропускну діяльність на блокпостах траси Маріуполь – Новоазовськ. А вночі, перебуваючи на позиціях терористів, розвідник слідкував за переміщенням техніки українських військових поблизу Виноградного», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ показала відео затримання "титулованого" бойовика на прізвисько "Сєдьмой"

За даними поліції, у червні 2015 року, хлопець отримав серйозну травму та покинув лави бойовиків. Він поїхав до Твері, однак, загубивши документи, був змушений повернутися до України, де його відразу затримали правоохоронці.

Стосовно підозрюваного відкрито кримінальне провадження за ст. 260 «Створення непередбачених законом збройних формувань або участь в них» Кримінального кодексу України. Наразі поліція направляє справу до суду.