РНБО сьогодні розгляне питання енергетичної блокади

16 Лютого 2017, 12:26

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні в четвер, 16 лютого, розгляне невідкладні заходи щодо нейтралізації загрози енергетичній безпеці країни. Про це заявив президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні на засіданні РНБО буде розглянуте питання про невідкладні заходи щодо нейтралізації загрози енергетичній безпеці України. Будемо приймати додаткові рішення щодо диверсифікації джерел постачання енергетичного вугілля, не забуваючи при цьому, що і те вугілля, що видобувається на окупованих територіях, теж є українським і повинне займати свою частку в енергетичному балансі України", – сказав він на урочистому зібранні, присвяченому Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав в Києві в четвер.

Нагадаємо, через блокування поставок вугілля Кабмін ввів надзвичайний стан в енергетиці. Прем'єр-міністр України попросив РНБО розглянути питання блокади поставок вугілля з окупованого Донбасу.

Як відомо, 25 січня ветерани АТО і деякі нардепи, зокрема. Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ – Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цих дій було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом стало відомо, що в районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки. За даними Укрзалізниці за 9 лютого, збитки від блокування залізниці на Донбасі завдали Україні збитків на суму понад 40 млн грн. Поліція відкрила чотири кримінальні провадження за фактом блокади.