Гройсман попросив РНБО розглянути питання блокади поставок вугілля з окупованого Донбасу

15 Лютого 2017, 18:31

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звернувся до Ради національної безпеки і оборони України з проханням розглянути питання блокади поставок вугілля з непідконтрольної території Донбасу.

"Компетенція уряду полягає в тому, щоб ми підтримували господарську частину цього питання і заходів, які, як ми передбачили, дадуть нам можливість мінімізувати негативний вплив, але оскільки це блокування сьогодні відбувається на території, на якій проводиться антитерористична операція, це вже виходить за межі компетенції уряду. Це питання Ради національної безпеки і оборони, тому що тут є питання національної безпеки. Тому я звернувся до РНБО з проханням розглянути, детально розглянути всі аспекти впливу цього блокування на життя громадян", – сказав Гройсман на позачерговому засіданні уряду.

За його словами, РНБО має затвердити заходи всіх необхідних служб, для того, щоб це питання було вирішене.

Нагадаємо, 15 лютого Кабінет міністрів України ввів надзвичайний стан в сфері енергетики. Причиною стало блокування поставок вугілля з непідконтрольних територій Донбасу.

Як відомо, 25 січня ветерани АТО і деякі нардепи, зокрема. Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ – Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цих дій було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом стало відомо, що в районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки. За даними Укрзалізниці за 9 лютого, збитки від блокування залізниці на Донбасі завдали Україні збитків на суму понад 40 млн грн. Поліція відкрила чотири кримінальні провадження за фактом блокади.