У Генпрокуратурі вирішили звернутися до парламенту щодо зняття недоторканності з трьох депутатів

15 Лютого 2017, 13:50

Генеральний прокурор України Юрій Луценко найближчим часом внесе подання до парламенту щодо трьох депутатів Верховної Ради, яких Державна фіскальна служба викрила у несплаті податків, проаналізувавши їхні електронні декларації. Про це під час наради в Генпрокуратурі у середу, 15 лютого заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"Нарешті ми отримали від ДФС відповідь про проведену позапланову перевірку трьох народних депутатів із 17 поданих, щодо яких встановлена несплата податків відповідно 60, 50 і 40 мільйонів гривень", – сказав він.

Луценко додав, що варіантів розвитку подій може бути два. Перший – Верховна Рада дає дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності депутатів, що передбачає до трьох років в'язниці, або ці народні депутати сплачують відповідно 50, 60 і 40 мільйонів гривень, чим 212 стаття вичерпується.

Генпрокурор повідомив, що це лише три перші три з 17-ти, з приводу яких відомство ініціює перевірку.

Нагадаємо, у січні стало відомо, що Генеральна прокуратура України ініціювала перед Державною фіскальною службою проведення документальних позапланових перевірок електронних декларацій 29 народних депутатів з огляду на встановлення невідповідності між задекларованими засобами і офіційно отриманими доходами декларантів.