Європарламент на пленарному тижні обговорить ситуацію в Авдіївці

13 Лютого 2017, 11:05

До порядку денного пленарного засідання Європарламенту 13-16 лютого включені дебати за участю високого представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерики Могерині про ситуацію на сході України та стан близькосхідного врегулювання. 

"Близький Схід, Ізраїль, мирний процес – у ситуації було значний розвиток, що стосується, зрозуміло, питання ізраїльських поселень, який буде піднято знову. А потім – становище з безпекою, яке деградує, на сході України", – представила журналістам на брифінгу в Брюсселі майбутні дискусії щодо міжнародної проблематики офіційний представник Європарламенту Маржорі ван ден Брук. 

У матеріалах до пленарної сесії повідомляється, що у вівторок 14 лютого у другій половині дня відбудуться дебати у зв'язку з ескалацією бойових дій в Авдіївці, зокрема, через те, що проросійські бойовики застосовували заборонену мінськими угодами систему залпового вогню "Град".

Нагадаємо, терористи масовано обстрілювали Авдіївку з 29 січня майже протягом тижня. Місто опинилося на межі гуманітарної катастрофи. 5 лютого, коли ситуація дещо врегулювалася, в місті була відновлена основна інфраструктура.

10 лютого Авдїівку відвідав міністр закордонних справ Литви. Лінас Лінкявічус побачив зруйновані будинки, обстріляну школу №2, де працював пункт гуманітарної допомоги і де загинув представник ДНС, побував на пунктах обігріву і на Авдіївському коксохімічному заводі.

Заступник голови Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу повідомив, що у зоні бойових дій на Донбасі за минулий тиждень постраждали 38 цивільних осіб, серед яких восьмеро — померли.