У центрі Варшави сквер назвали іменем українського поета

10 Лютого 2017, 13:41

9 лютого Рада міста Варшави проголосувала за надання імені Василя Стуса скверу в центрі польської столиці, який розташовується на перехресті Алеї Незалежності та вулиці Стефана Баторія, повідомив портал ПРОстір.

Зазначається, що в обґрунтуванні такого рішення написано, що Василь Стус є «українським поетом і опозиційним діячем», а також «полонофілом та речником польсько-українського поєднання».

За інформацією рішення набуде чинності через 14 днів після його публікації в офіційному урядовому виданні Мазовецького воєводства.

Відомо, що поблизу майбутнього скверу Василя Стуса розміщена Національна бібліотека Польщі та найбільший економічний університет країни – Головна торговельна школа.

За інформацією із міської документації випливає, процедура надання скверу імені Василя Стуса розпочалася наприкінці 2016 року.

У повідомленні відзначили, що перейменування скверу коштуватиме Варшаві 8650 злотих (2 тисячі євро), більшість коштів піде на виготовлення та вставлення таблиць з назвою скверу.

Нагадаємо, 6 лютого голова керівної партії Польщі «Право і Справедливість» Ярослав Качинський зробив скандальну заяву щодо постаті Степана Бандери.