НАБУ оприлюднило аудіозапис розмови керівника ОГХК, підозрюваного у завданні збитків на 300 млн грн

9 Лютого 2017, 11:34

Національне антикорупційне бюро України оприлюднило аудіозапис телефонної розмови одного з підозрюваних у справі Об’єднаної гірничо-хімічної компанії, який свідчить, що керівництво готувалося приватизувати ОГХК на свою користь. Про це повідомили у прес-службі НАБУ 9 лютого.

«З матеріалів розслідування, зібраних під процесуальним керівництвом прокурорів САП, зокрема аудіозапису телефонних розмов одного з підозрюваних, вбачається, що керівництво компанії, готувалося до здійснення приватизації ОГХК, ймовірно, на свою користь», – йдеться у повідомленні.

За версією детективів НАБУ, організатори схеми не бажали розвивати компанію, виводили з неї фінансові ресурси, скорочували штат працівників, при цьому домовляючись про постачання продукції на тимчасово окуповану територію на Сході країни.

Нагадуємо, детективи НАБУ наприкінці січня затримали посадових осіб ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» за підозрою у зловживанні службовим становищем, що завдало збитків підприємству на суму понад 300 млн гривень.