Суд в Одесі наклав арешт на річкові судна в справі розкраданні нафти за “схемою Курченка”

7 Лютого 2017, 19:39

Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків та платежів, а також зловживання службовим становищем групою осіб при ввезенні на територію України 800 тисяч тонн нафтопродуктів. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

«Наразі за клопотанням прокуратури Приморським районним судом накладено арешт на 4 річкових судна на території Ренійського морського торговельного порту, які за злочинною схемою мали використовувати для вивезення нафтопродуктів за кордон. Фактично вказані плавзасоби не завантажувалися, а їх  судозаходи на причал здійснювалися для конспірації незаконної діяльності», – пояснили в прокуратурі.  

Наразі правоохоронці вживають заходів щодо передачі арештованого майна на зберігання державним органам. На плавзасобах тривають обшуки.

Нагадаємо, правоохоронці вже повідомили про підозру у злочинних махінаціях з нафтопродуктами одному з координаторів вказаних схем, трьом посадовцям Одеської митниці та двом представникам підприємства. Внаслідок таких дій з використанням підроблених документів та фіктивних фірм при реалізації 800 тис. тонн нафтопродуктів до бюджету не надійшло 1,2 млрд грн обов’язкових платежів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.