На Львівщині помічника нардепа впіймали на хабарі в $10 тис.

2 Лютого 2017, 21:21

У Львівській області помічника-консультанта народного депутата піймали під час отримання хабара. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

«Слідчим відділом військової прокуратури Західного регіону України за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками Управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України задокументовано факт вимагання та одержання через посередника неправомірної вигоди помічником-консультантом народного депутата України від однієї з політичних партій», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що здирник отримав від приватного підприємця $10 тис. «за нестворення перешкод у здійсненні ним підприємницької діяльності шляхом не направлення інформації до правоохоронних та контролюючих органів».

Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Хабарникові готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, на початку січня на Львівщині помічник нардепа вимагав 140 тис. грн хабара від приватного підприємця за нестворення перешкод при будівництві багатоквартирного житлового будинку.