У Києві затримали чоловіків, які викрали авто разом із пасажиркою

2 Лютого 2017, 17:35

У Києві поліцейські затримали зловмисників, які викрали авто разом із пасажиркою, а потім, під час переслідування, протаранили патрульний автомобіль. Прго це повідомили у прес-службі Нацполіції Києва у четвер, 2 лютого.

Зазначається, що невідомі особи заволоділи автомобілем "Форд", у салоні якого знаходилася жінка.

«Власниця автомобіля розповіла, що коли вона намагалася припаркувати авто, підбігли двоє невідомих, виштовхали її з авто та забрали сумку з речами. Після цього зловмисники сіли в машину і поїхали у невідомому напрямку. Заявниця також повідомила, що в салоні залишилася її приятелька – громадянка іншої держави», – йдеться у повідомленні прес-служби.

За словами заступника начальника управління поліції охорони у місті Києві Григорія Ткаченко, невдовзі наряд поліції охорони помітив викрадений автомобіль на території Подільського району. Почалося переслідування, під час якого правопорушники ігнорували вимоги правоохоронців зупинитися. Згодом при блокуванні викраденої іномарки зловмисники протаранили службовий автомобіль наряду охорони і намагалися втекти.

За повідомленням прес-служби, правопорушники зізналися, що викрадення автомобіля вони запланували, а от жертв вибрали випадково. А вже під час руху помітили в машині жінку і вирішили позбутися її: зв`язали потерпілій руки пластиковими хомутами та відвезли в Оболонський район, де залишили у лісосмузі. При цьому, також забрали у неї сумку з планшетами, грошима та банківськими картками.

Затриманими виявилися місцеві жителі, 1993 і 1973 років народження, за плечима яких уже кілька судимостей.

«Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна», додали у відомстві.

Нагадаємо, 21 січня у Києві поліцейські затримали організаторів банди, яка спеціалізувалася на викраденні автівок. Ватажками злочинного угрупування були колишній курсант Академії внутрішніх справ та полковник у відставці.

Як повідомлялося, на Київщині затримали озброєну банду викрадачів. Зловмисники викрали чоловіка, катували і вимагали 260 тисяч гривень за свободу.