Президент Болгарії підтримав припинення вогню в Авдіївці

2 Лютого 2017, 16:20

Президент Болгарії Румен Радєв висловив підтримку Україні та погодився з важливістю негайного припинення вогню для відновлення інфраструктури в Авдіївці. Про це повідомила прес-служба українського президента за підсумками телефонної розмови Петра Порошенка і Румена Радєва.

Петро Порошенко проінформував президента Болгарії щодо ескалації ситуації на Донбасі, спричиненої постійними обстрілами Авдіївки з боку російських бойовиків.

"Петро Порошенко відзначив послідовну підтримку, яку Болгарія надає Україні в питанні захисту територіальної цілісності та протидії російській агресії. Він висловив сподівання, що новий Президент Болгарії продовжить цю політику, зокрема в контексті збереження санкцій ЄС стосовно Росії до повного відновлення суверенітету України в її міжнародно визнаних кордонах", – повідомила прес-служба.

Як зазначається, було досягнуто домовленості щодо подальшої координації дій двох країн з метою активізації процесу європейської інтеграції України та посилення співпраці з НАТО.

Президенти обговорили питання двосторонніх торговельно-економічних відносин та зміцнення співпраці у галузі енергетичної безпеки. Були розглянуті можливості проведення наступного засідання Спільної українсько-болгарської міжурядової комісії з економічного співробітництва. Сторони також порушили питання подальшої реалізації проекту реконструкції автодороги Одеса – Болград – Рені до Болгарії.

Зазначається, що Радєв прийняв запрошення Порошенка приїхати в Україну.

Нагадаємо, 22 січня у Болгарії відбулася інавгурація Румена Радєва, відомого проросійськими поглядами. Радєв вже пообіцяв разом з болгарським урядом працювати над скасуванням санкцій проти Росії.