Туск закликав Росію негайно припинити насильство на Донбасі

2 Лютого 2017, 12:36

Голова Європейської ради Дональд Туск закликав Росію використати свій вплив на бойовиків, щоб зупинити спалах насильства на Донбасі.

"Ми знову згадали про існуючі проблеми, які породжує агресія з боку Росії на сході України", – сказав він на прес-конференції. "Бої повинні негайно припинитися. Угода про припинення вогню має бути виконана".

Раніше Кремль заявив, що останнє загострення бойових дій на Донбасі свідчить про необхідність якнайшвидшого відновлення діалогу між США і Росією.

У Нацполіції повідомили, що ввечері 1 лютого в Авдіївці знову почалися обстріли. З 29 січня по теперішній час до поліції надійшли повідомлення про те, що загинула 1 людина, поранено 8 мирних мешканців, пошкоджено 43 будівлі, з яких 6 квартир та  37 приватних будинків.

Нагадаємо, в Авдіївці вже четверту добу тривають активні бойові дії між проросійськими бойовиками та українською армією. Незаконні збройні формування обстрілюють житлові квартали з "Градів", місто частково залишилося без водопостачання, електрики та опалення.