Фійон втратив першість у президентських перегонах – дані опитування

1 Лютого 2017, 21:47

Опитування свідчать, що кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон не проходить у другій тур президентських виборів, хоча ще тиждень тому він був лідером передвиборчих перегонів. Відповідні дані продемонструвало опитування Elabe group, повідомляє AFP.

Згідно з опитуванням, Фійон фінішував би третім у першому раунді президентських виборів, програвши ультраправому кандидату Марін Ле Пен і незалежному кандидату, колишньому міністру фінансів Еммануелю Макрону.

Ле Пен, за даними опитування, набирає 26-27 відсотків, Макрон може розраховувати на 23 відсотки  голосів виборців, а Фійон набирає близько 20 відсотків, втративши близько 6% протягом січня.

В опитуванні взяли участь 1053 людини, і воно проводилося до оприлюднення другої порції скандальної інформації про сім’ю Фійона.

Нагадаємо, напередодні Франсуа Фійон та його дружина Пенелопа дали свідчення у справі щодо підозр по її фіктивне працевлаштування і неправомірне отримання зарплатні з державного бюджету.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомили, що Франсуа Фійон 10 років платив зарплату своїй дружині з депутатських фондів. Вона значилася як помічниця і за цей період отримала понад 500 тисяч євро.

Журналісти заявили, що їм не вдалося розшукати свідків роботи Пенелопи Фійон на посаді помічника.