У Міжнародному суді ООН назвали дати перших слухань за позовом України проти Росії

1 Лютого 2017, 19:21

Слухання у Міжнародному суді ООН в Гаазі за позовом України щодо притягнення Росії до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України, пройдуть 6-9 березня 2017 року.

"Міжнародний суд – головний судовий орган Організації Об'єднаних Націй – проведе публічні слухання у справі, яка стосується клопотання про Міжнародну конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародну конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації), з понеділка, 6 березня, по четвер, 9 березня 2017 року, в Палаці миру в Гаазі", – йдеться в повідомленні на сайті Міжнародного суду.

У повідомленні також зазначається, що слухання будуть стосуватися вимог для індикації попередніх заходів, внесених на розгляд суду українською стороною.

Нагадаємо, 16 січня Україна подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Росії у зв'язку з порушенням РФ Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Згодом міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна збирається доповнювати свій позов у Міжнародний суд ООН новими фактами про порушення Росією прав людини.