У Мінську домовилися про обмін списками полонених – ОБСЄ

1 Лютого 2017, 18:08

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі домовилася на зустрічі в Мінську про обмін списками полонених. Про це заявив журналістам спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік.

"У гуманітарній сфері важливим позитивним моментом є обмін поіменними списками полонених. В даний час списки верифікуються сторонами", – сказав він за підсумками засідання контактної групи.

Читайте також: Бойовики захотіли обміняти 700 терористів на 50 українських полонених – Геращенко

Також Сайдік повідомив, що контактна група обговорила механізм, який передбачає можливість для полонених залишитися на контрольованій урядом території після звільнення.

"Ішлося також про осіб, які після звільнення хотіли б залишитися на територіях, підконтрольних уряду України. Це означає, що необхідно знайти механізм, який допоміг би забезпечити наміри за допомогою участі третьої сторони або інституції", – сказав він.

Сайдік також зазначив, що така інституція повинна бути уповноважена на повернення документів та особистих речей цих осіб.

Нагадаємо, раніше в СБУ заявили, що Україна готова до обміну заручників із проросійськими терористами за формулою 57 на 228.