Завтра з Авдіївки планують евакуювати 160 дітей із батьками – МВС

31 Січня 2017, 23:10

На середу, 1 лютого, заплановане вивезення з Авдіївки 160 дітей з батьками. Про це про це в ефірі каналу "112 Україна" заявив радник міністра МВС Зорян Шкіряк.

"Мова не йде про тотальну евакуацію. Я спілкувався з головою служби ДержНС Чечоткіним, який з прем'єр-міністром знаходився в Авдіївці, на завтрашній день запланована евакуація, вивезення з Авдіївки 160 дітей з батьками. Місця розташування вже підготовлені. Україна готова вивезти в разі необхідності 12 тис. жителів Авдіївки, для яких у різних регіонах України є місця для забезпечення необхідним", – заявив Шкіряк.

Нагадаємо, біля Авдіївки кілька днів поспіль тривають активні бойові дії між проросійськими бойовиками та українською армією. Незаконні збройні формування обстріляли житлові квартали з "Градів", місто залишилося без водопостачання, електрики та опалення при температурі повітря до мінус 20 градусів. У місті проживає понад 16 тисяч людей, серед них щонайменше 2 тисячі дітей.

Речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник підкреслив, що в разі ескалації бойових дій в районі Авдіївки, буде проводитися евакуація мирного населення. Для цього підготували 80 автобусів і два поїзди.

У ДСНС припускають, що евакуація може розпочатися вранці 1 лютого. Із авдіївської лікарні усіх хворих вивезли в Костянтинівку.