ООН висловила стурбованість ситуацією в Авдіївці

31 Січня 2017, 22:07

Організація Об'єднаних Націй висловила стурбованість у зв'язку із загостренням обстановки на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції в Донбасі, а також гуманітарною ситуацією в населених пунктах, які зазнають обстрілу. Про це йдеться в прес-релізі організації за 31 січня.

"Особливе занепокоєння викликають наслідки для цивільного населення по обидві сторони від лінії розмежування. Продовжує надходити інформація про постраждалих. Прицільне пошкодження цивільної інфраструктури тільки погіршує становище, що в умовах суворої зими може призвести до непоправних наслідків", – ідеться в повідомленні.

В ООН відзначили, що український уряд вживає необхідних заходів і координує гуманітарні дії.

Нагадаємо, біля Авдіївки кілька днів поспіль тривають активні бойові дії між проросійськими бойовиками та українською армією. Незаконні збройні формування обстріляли житлові квартали з "Градів", місто залишилося без водопостачання, електрики та опалення при температурі повітря до мінус 20 градусів. У місті проживає понад 16 тисяч людей, серед них щонайменше 2 тисячі дітей.

Речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник підкреслив, що в разі ескалації бойових дій в районі Авдіївки, буде проводитися евакуація мирного населення. Для цього підготували 80 автобусів і два поїзди.

Рада безпеки ООН у вівторок, 31 січня, проведе закрите обговорення ситуації в Авдіївці.