Із лікарні Авдіївки вивезли всіх пацієнтів

31 Січня 2017, 19:18

Із лікарні Авдіївки до Костянтинівки Донецької області евакуювали 12 цивільних осіб. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив заступник директора департаменту охорони здоров'я Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Володимир Колесник.

«Сьогодні було вивезено 12 хворих з авдіївської лікарні, яких направили до лікувальних закладів Костянтинівки – неврологія, хірургія, терапія. Це цивільне населення, яке отримувало медичну допомогу в Авдіївці», – повідомив він.

На уточнююче запитання, чи триває процес вивезення хворих, Колесник відповів: «Ні. Ми вивезли вже всіх хворих, тому що в лікарні немає ні світла, ні води. Працюють лише генератори, які надала ДСНС».

Він також повідомив, що вже відпрацьовано маршрут евакуації на випадок, якщо будуть надходити нові хворі.

Нагадаємо, біля Авдіївки кілька днів поспіль тривають активні бойові дії між проросійськими бойовиками та українською армією. Незаконні збройні формування обстріляли житлові квартали з "Градів", місто залишилося без водопостачання, електрики та опалення при температурі повітря до мінус 20 градусів. У місті проживає понад 16 тисяч людей, серед них щонайменше 2 тисячі дітей.

Речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник підкреслив, що в разі ескалації бойових дій в районі Авдіївки, буде проводитися евакуація мирного населення. Для цього підготували 80 автобусів і два поїзди.